Woonruimte­bemiddeling

Juiste match tussen vraag en aanbod

Wij doen wat nodig is om de juiste match te maken. Zo ondersteunen wij alle processen rondom het vinden van een nieuwe woning. Makkelijk, veilig en efficiënt.

Aanbieden en toewijzen

Uniform gemak, flexibel waar nodig

Woningzoekenden slim en snel aan de juiste woning koppelen, dát is hoe Woonruimtebemiddeling van WoningNet werkt. Het is eenvoudig in gebruik, flexibel en sluit naadloos aan op bedrijfsprocessen. Daarmee zorgt het voor een soepel woningmutatieproces en veilige gegevensuitwisseling tussen partijen. Een complete oplossing met veel functionaliteiten en gestandaardiseerde koppelingen.

Door gebruikers stapsgewijs mee te nemen door de processen, en wet- en regelgeving en selectiecriteria op corporatie- en/of vestigingsniveau te integreren, verminder je de kans op fouten. Natuurlijk waarborgen we de privacy en kun je moeiteloos woningen en grootschalige projecten publiceren en toewijzen aan de juiste kandidaat.

Team WoningNet, collega bij foodtruck
Team WoningNet, samenwerking tussen drie personen

Zoeken en vinden

Snelle verhuur, vlotte doorstroom

Je wilt het zoeken naar en vinden van een woning zo makkelijk mogelijk maken voor woningzoekenden. Met onze DĀK-app en DĀK-websites reageren woningzoekenden waar en wanneer ze willen op woningen, en verhuur je sneller je bezit. Dat scheelt leegstand, tijd én geld.

Inkomens registreren

De inkomenstoets die voor je werkt

Het berekenen en toetsen van een huishoudinkomen is een belangrijk en precies proces. Het moet voldoen aan Europese wetgeving en de registratieverplichting waarop de Autoriteit woningcorporaties controleert. Het Inkomensregistratieformulier van WoningNet toetst of een inkomen onder de maximale inkomensgrenzen valt, en of er sprake is van passend toewijzen.

Met deze gebruiksvriendelijke rekenhulp bereken je in handomdraai het huishoudinkomen van huurders, dat nodig is voor een woningtoewijzing. Het resultaat: een inkomensregistratieformulier dat alleen nog (elektronisch) ondertekend hoeft te worden om het dossier compleet te maken. We hebben voor de ontwikkeling samengewerkt met Finance Ideas. Zo helpen zij met vragen en ingewikkelde dossiers op het gebied van inkomensregistratie en toewijzen, geven zij trainingen en bieden zij de mogelijkheid voor een ‘vierogen’ controle voor berekeningen op actueel inkomen.

Op www.inkomensregistratieformulier.nl vind je meer informatie over het Inkomensregistratieformulier.

Team WoningNet, toetsenbord laptop met leesbril

Gegevens delen

Verzamelen, bewaren en delen

Bij de beoordeling en toewijzing van een sociale huurwoning is het cruciaal dat je de juiste gegevens van een woningzoekende hebt. Dit is belangrijk voor passend toewijzen, voor de accountantscontrole, maar vooral voor het toewijzen van de woning aan de juiste woningzoekende. Met Qii vertrouw je op geverifieerde persoonsgegevens, opgeslagen op één veilige plek. Dit zorgt voor een snelle en veilige verwerking.

Data-koppelingen

Het gemak van eenduidige, uniforme gegevensuitwisseling

Onze koppelingen zorgen voor gegevensuitwisseling tussen en binnen ketenprocessen en integratie van gegevensdomeinen. Foutloos, veilig, en gemakkelijk. Zodat jij er geen omkijken meer naar hebt en je kunt richten op dat wat je het beste doet.

Team WoningNet, 3 collega's in overleg
Woningzoekenden apps en websites
Gemak voor woningzoekenden
Managementinformatie
Inzicht in data, grip op processen
Integraties
Eenduidige, uniforme gegevensuitwisseling

Wat vinden anderen van ons?

"Lectus, nonummy et. Occaecat delectus erat, minima dajpibus ornare nunc, autem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. "
Jason Martin
title
"Lectus, nonummy et. Occaecat delectus erat, minima dapibus ornare nunc, autem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, dapibus leo."
Barbara Smith
title
"Lectus, nonummy et. Occaecat delectus erat, minima dapibus ornare nunc, autem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, dapibus leo."
Barbara Smith
title
"Lectus, nonummy et. Occaecat delectus erat, minima dapibus ornare nunc, autem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, dapibus leo."
Mark Sommers
title

Related News

Jachonja van der Poel en Miriam Smit van WoningNet en Het Vierde Huis​ Corporaties

Samenwerken aan regionale urgentie­­­dienstverlening

Miriam Smit en Jachonja van der Poel van WoningNet en Het Vierde Huis. De toename ...
Read More
Foto van Dich van Doorn, Veenvesters Corporaties

Betere publicaties met Bryder

Veenvesters, verhuurder van ongeveer 9.000 woningen in Veenendaal en omgeving, koos onlangs voor een koppeling ...
Read More
Foto Rikkert van Heerde, SWRU Corporaties

“Transparantie sleutelwoord voor helder woonruimteverdeelproces”

In het CorporatieGids Magazine van september 2023 staat een interview met Rikkert van Heerde, Secretaris ...
Read More
Scroll naar boven