Over WoningNet

Samenwerken aan woonruimtebemiddeling

Wij zijn WoningNet, dienstencentrum voor woonruimtebemiddeling. Samen met woningcorporaties, gemeenten en woningzoekenden streven we naar een passende woning voor iedereen. Jaarlijks helpen we meer dan 50.000 woningzoekenden aan een nieuwe woning. Als dienstencentrum van corporaties werken we zonder winstoogmerk en zijn we een betrouwbare partner voor corporaties en gemeenten.

Over WoningNet

Een passend huis voor iedereen doen we samen

Een passende woning voor iedereen. Al meer dan 20 jaar geven we hier samen met corporaties en gemeenten invulling aan. Wij hanteren een samenwerkingsgerichte aanpak. Wij geloven in de kracht van partnerschap en werken nauw samen met onze klanten om onze diensten voortdurend te verbeteren en aan te passen aan de veranderende behoeften van woningzoekenden en de woningmarkt.

Team WoningNet, overleg op een balkon
Team WoningNet, een rij voor een foodtruck

Missie

Waarom we doen wat we doen

Het is onze missie om een passend huis voor iedereen te vinden in Nederland. Naar de wens en situatie van de woningzoekende en de doelen van de corporatie en geldend binnen de huidige wet- en regelgeving.

Visie

Wij gaan verder in woonruimtebemiddeling

De woningmarkt is voortdurend in beweging. Door nieuwe woonwensen, nieuwe regels of nieuwe inzichten. Daarom werkt WoningNet samen met zijn partners steeds aan nieuwe oplossingen. Want vraag en aanbod samenbrengen kan altijd sneller, slimmer en slagvaardiger.

Geschiedenis

WoningNet door de jaren heen

Onze missie, een passend huis voor iedereen, staat al sinds de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Toen onze eerste voorloper geallieerde strijdkrachten onderbracht en oorlogsgedupeerden aan woonruimte hielp. In de jaren tachtig werden duizenden papieren dossiers via grote computers makkelijker ontsloten. Dat was een grote stap in automatisering waarmee we voorliepen op veel vergelijkbare dienstverleners. Met de introductie van een woningkrant maakten we het aanbod van sociale huurwoningen in één klap transparant. WoningNet was ook toen al een koploper in de ontwikkeling van woonruimtebemiddeling.

De organisatie in haar huidige vorm ontstond op 7 mei 2001 met de officiële lancering van WoningNet als een dienstencentrum van en voor woningcorporaties, een specialist in woonruimtebemiddeling. In 2016 besloot WoningNet al haar systemen opnieuw te ontwikkelen. Met ruim 20 jaar ervaring en een hypermodern platform is WoningNet helemaal klaar voor de toekomst!

Team WoningNet, lachende collega tijdens presentatie
Team WoningNet, twee pratende mensen op een balkon

Dienstencentrum

Samen met gemeenten, corporaties en woningzoekenden

Een passend huis voor iedereen, dat kun je niet alleen. Door onze unieke functie als dienstencentrum is WoningNet verzekerd van een flink budget voor innovatie en verbetering. Samen met de corporaties bepalen we prioriteiten. Innovatie en verbetering leveren maximale waarde, doordat deze beschikbaar komen voor alle deelnemers en gebruikers.

Samenwerking Het Vierde Huis

Samen voor een nieuw (t)huis

Samen met Het Vierde Huis werken we aan effectieve en efficiënte dienstverlening voor gemeenten, corporaties en woningzoekenden. Met gezamenlijke kennis en expertise bieden wij een breed scala aan producten en diensten op het gebied van woonruimtebemiddelingen, vergunning- en voorrangverlening, woonproblematiek en beleidsadvies. We doen dit samen met en voor onze klanten.

Over Het Vierde Huis. Logo van Het Vierde Huis.

Wat vinden anderen van ons?

"Lectus, nonummy et. Occaecat delectus erat, minima dajpibus ornare nunc, autem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. "
Jason Martin
title
"Lectus, nonummy et. Occaecat delectus erat, minima dapibus ornare nunc, autem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, dapibus leo."
Barbara Smith
title
"Lectus, nonummy et. Occaecat delectus erat, minima dapibus ornare nunc, autem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, dapibus leo."
Barbara Smith
title
"Lectus, nonummy et. Occaecat delectus erat, minima dapibus ornare nunc, autem. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, dapibus leo."
Mark Sommers
title

Related News

Jachonja van der Poel en Miriam Smit van WoningNet en Het Vierde Huis​ Corporaties

Samenwerken aan regionale urgentie­­­dienstverlening

Miriam Smit en Jachonja van der Poel van WoningNet en Het Vierde Huis. De toename ...
Read More
Foto van Dich van Doorn, Veenvesters Corporaties

Betere publicaties met Bryder

Veenvesters, verhuurder van ongeveer 9.000 woningen in Veenendaal en omgeving, koos onlangs voor een koppeling ...
Read More
Foto Rikkert van Heerde, SWRU Corporaties

“Transparantie sleutelwoord voor helder woonruimteverdeelproces”

In het CorporatieGids Magazine van september 2023 staat een interview met Rikkert van Heerde, Secretaris ...
Read More
Scroll naar boven