WoningNet Jubileum
 

Nieuw woonruimtebemiddelingssysteem


WoningNet heeft een nieuw woonruimtebemiddelingssysteem: WoningNet WRB. Het nieuwe systeem ging op 24 juli live in de regio Hengelo bij corporaties Welbions en Twinta. Dit was tevens de start voor de implementatie. Regio Zuid-Kennemerland/Velsen/Beverwijk is de volgende regio die live gaat.

Waarom een nieuw systeem? 
Het nieuwe systeem is gebruiksvriendelijker, sluit beter aan op de processen van corporaties, is goedkoper in onderhoud en sneller aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen. Het nieuwe systeem vervangt onze bestaande systemen en bemiddelt zowel sociale huurwoningen, studentenkamers, vrije sector woningen, nieuwbouwwoningen, koopwoningen als parkeergelegenheid. De gegevens in het systeem kunnen op basis van VERA worden uitgewisseld.

Voor corporatiemedewerkers is het een veel eenvoudiger, gebruiksvriendelijke systeem dat een andere ‘look and feel’ krijgt, dat ook op andere apparaten zoals bijvoorbeeld de iPad werkt en dat beter aansluit op de corporatieprocessen. Het systeem geeft op elk gewenst moment inzicht en overzicht van de stand van zaken van woningen binnen het woonruimte verdeelproces en welke acties er nog moeten worden uitgevoerd. Het uitgangspunt is: automatiseren waar het kan, handmatig waar het nodig is. 

Samen met de klant ontwikkelen
Onze klanten zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van het systeem. Samen kijken we naar de keuzes die er te maken zijn en verbeteren we de gebruiksvriendelijkheid. Hiervoor hebben we een gebruikerspanel gevormd, die op regelmatige basis samenkomt om WoningNet tussentijds feedback te geven. Iedere regio is in het gebruikerspanel vertegenwoordigd. 

Wat is de planning?
We zijn inmiddels met de implementatie gestart en verwachten dat alle regio’s in de zomer van 2019 over zijn op het nieuwe systeem. 

Meer informatie
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en de implementatie van het nieuwe systeem? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. Voor vragen over het nieuwe systeem kunt u contact opnemen met communicatie@woningnet.nl.