WoningNet Jubileum
 

Kwaliteit software WoningNet bevestigd met SIG/TÜViT certificaat

Woonportaal, de responsive website voor woonruimtebemiddeling van WoningNet, heeft het SIG/TÜViT certificaat gekregen. Dit belangrijke keurmerk bevestigt officieel dat de software van Woonportaal degelijk, onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Het benodigde evaluatie-onderzoek om de kwaliteit van de software vast te stellen, is uitgevoerd door de Software Improvement Group (SIG).

Woonportaal bij de top

De kwaliteit van de software wordt uitgedrukt op een schaal tussen de 1 en 5 sterren. Alleen wanneer een softwareproduct op 3 sterren of meer wordt beoordeeld, komt het in aanmerking voor het TÜViT certificaat. Woonportaal scoorde maar liefst 4 van de 5 sterren, een oordeel dat slechts is weggelegd voor een klein deel van de software die tegen het licht wordt gehouden door SIG: minder dan 35% van de beoordeelde softwareproducten haalt 4 of 5 sterren.

Kwaliteit software steeds voorop

Marijn Dessens, principal consultant van SIG, was nauw betrokken bij de certificering van Woonportaal en is positief over de manier waarop WoningNet de kwaliteit van haar broncode heeft geborgd: “Wij konden zien dat WoningNet tijdens de ontwikkeling van de software voor Woonportaal in staat was een hoog kwaliteitsniveau te handhaven, ook in het zicht van belangrijke deadlines. Dit is niet altijd even vanzelfsprekend." 

"Het geeft onze klanten extra zekerheid"

Astrid Weijs, manager ICT van WoningNet is zeer verheugd over de behaalde prestatie, maar focust ook op de toekomst: “Het behalen van het SIG/TÜViT certificaat is voor ons een hele mooie prestatie waar we enorm trots op zijn. Het certificaat geeft onze klanten extra zekerheid over de kwaliteit van onze software. Door deze kwaliteit is de onderhoudbaarheid goed geborgd, waardoor we eenvoudig aanpassingen en uitbreidingen op de software van Woonportaal kunnen doorvoeren. We doen er daarom alles aan om deze kwaliteit te blijven behouden en waar mogelijk zelfs nog te verbeteren


Naar het nieuwsoverzicht