WoningNet Jubileum
 

Classificatiesysteem: gerichter zoeken naar een geschikte woning

Om uw woningzoekenden direct te laten zien voor wie een woning geschikt is heeft WoningNet, in samenwerking met de corporaties in de regio Utrecht, een classificatiesysteem ontwikkeld. Met behulp van verschillende pictogrammen is in één oogopslag te zien of een woning goed toegankelijk is voor bijvoorbeeld een rollator of een rolstoel. Dit voorkomt onnodige reacties en maakt direct duidelijk of een woning geschikt is of niet.

Makkelijk in gebruik

Het systeem werkt heel gemakkelijk. Bij iedere woning die op de WoningNet website wordt aangeboden staat een duidelijke pictogram voor wie de woning geschikt is. In totaal zijn er vier mogelijkheden: woningen die voor iedereen toegankelijk zijn, woningen voor mensen die moeilijk lopen, woningen voor gebruikers van rollators en woningen voor gebruikers van rolstoelen. 


"Gerichter zoeken naar een geschikte woning"

Rikkert van Heerde, secretaris van de Stichting Woonruimteverdeling Regio Utrecht, is enthousiast over het systeem: "Verhuizen doe je niet vaak en de keuze voor een nieuwe woning is zeer belangrijk. Voor mensen met een fysieke beperking is het lastig om op basis van een advertentie een goede inschatting te maken in hoeverre de woning voor hen geschikt is. Voorheen kwam  dit pas tijdens een bezichtiging aan het licht. Potentiële huurders kunnen nu gerichter zoeken naar een geschikte woning, en daar plukken alle partijen uiteindelijk de vruchten van."

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Bekijk de productfolder over toegankelijkheid of neem contact op met WoningNet via contact@woningnet.info of 0294 299 100.


Naar het nieuwsoverzicht