WoningNet Jubileum
 

Aanbod zorgwoningen Gooi en Vechtstreek bij WoningNet

Woningzoekenden met een zorgindicatie in de Regio Gooi en Vechtstreek hoeven zich niet langer bij verschillende zorginstanties in te schrijven voor een woning. Vanaf 20 juni 2013 is alleen nog maar een inschrijving bij WoningNet nodig.

Regio Gooi en Vechtstreek wil het aanbod van sociale huurwoningen voor mensen met zorg of begeleiding transparanter maken. Al het aanbod van dit type woningen onder de vrije sector huurgrens verloopt daarom alleen nog via WoningNet. Hierdoor is er meer inzicht in de behoefte aan woningen met zorg of begeleiding.

Meer duidelijkheid en keuzevrijheid

Ook voor woningzoekenden is het duidelijker. Zij schrijven zich eenmalig in en melden dat ze een indicatie (AWBZ of WMO) hebben. Vervolgens kunnen zij reageren op alle passende woningaanbiedingen. Het systeem maakt gebruik van ‘zoekwaarde’. Deze zoekwaarde bepaalt de volgorde van toewijzing. De woningzoekenden krijgen ook te zien waarom de woning aan een andere persoon is aangeboden.

De woon-zorginstanties in Gooi- en Vechtstreek hebben geen eigen wachtlijsten meer. “Het geeft woningzoekenden met een zorgbehoefte veel meer keuzemogelijkheden nu al deze zorgwoningen in de sociale huur op één plek te vinden zijn,” vertelt Joan van der Burgt, directeur van woningcorporatie de Alliantie.

Bij sommige woningen is een zorgaanbieder of begeleider gevestigd. In de advertentie van deze woningen staat dit dan duidelijk vermeld. In de meeste gevallen zijn de woningzoekenden vrij om hun zorg of begeleiding af te nemen bij wie zij willen.

Over Regio Gooi en Vechtstreek

Regio Gooi en Vechtstreek is een van de eerste regio’s die woning en zorg gescheiden aanbiedt via WoningNet.nl. Regio Gooi en Vechtstreek bestaat uit de gemeenten Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren.


Naar het nieuwsoverzicht