WoningNet Jubileum
 

Regio Utrecht bijt spits af met Woonportaal

De samenwerkende corporaties in Utrecht hebben vandaag een compleet vernieuwde website voor woningzoekenden gelanceerd: Woonportaal. Woonportaal is compleet responsive: woningzoekenden in de regio Utrecht kunnen er met ieder type apparaat (smartphone, tablet, computer) altijd en overal makkelijk naar een woning zoeken en direct reageren.

Trots op resultaat

Bas Koerhuis, innovatiemanager van WoningNet, is enthousiast over de nieuwe website: “de afgelopen maanden hebben wij samen met onze klanten hard gewerkt om Woonportaal te realiseren en we zijn trots op het resultaat! Dit is de eerste sociale huurwebsite in Nederland die echt mobile first ontwikkeld is. Dat betekent dat het ontwerp gemaakt is met als uitgangspunt het kleinste scherm, dat van een mobiele telefoon. Van daaruit is doorontwikkeld naar grotere schermen. Andere sociale huurwebsites in Nederland zijn nog niet zover."

Koerhuis vervolgt: “de opzet en de werking van de website is niet veranderd, een woningzoekende kan gewoon inloggen met zijn/haar registratienummer en wachtwoord. Maar met de nieuwe en frisse, responsive vormgeving is de website een stuk overzichtelijker"

Input van woningzoekenden

WoningNet heeft in het ontwikkeltraject de input die woningzoekenden aan het Klantcontactcentrum hebben gegeven over verbetermogelijkheden voor de website serieus meegewogen. Jeroen van de Poll, teammanager wonen bij Mitros: “Woningzoekenden verwachten tegenwoordig gewoon dat je site ook goed werkt met een smartphone of tablet. Ook is een nieuwe Help-knop bovenaan iedere pagina toegevoegd. Als een woningzoekende daarop klikt verschijnt er contextgevoelige uitleg over de pagina waar hij op dat moment is. Zo is meteen duidelijk waar alles te vinden is. De nieuwe look & feel van de website is een stuk gebruiksvriendelijker voor de woningzoekende."

Verdere livegang

Na de regio Utrecht, gaan ook de andere WoningNet regio’s over op Woonportaal. De grootste website voor woningzoekenden, die van Stadsregio Amsterdam, gaat begin juni live.

Interview met Bas Koerhuis 

Wilt u meer weten? CorporatieGids.nl ging in gesprek met Bas Koerhuis over de vernieuwde website. Lees het interview hier!


Naar het nieuwsoverzicht