WoningNet Jubileum
 

Woonkracht10: een corporatie die kiest voor een 'nieuwe stijl'

Als partner van het Vanenburg Bestuurdersoverleg, zet WoningNet de komende weken de 5 genomineerde projecten voor de Vanenburg Corporatie Award 2014 in de spotlights. De Corporatie Award is een prijs voor innovatieve verander- en samenwerkingsinitiatieven die helpen om goede en betaalbare huisvesting aan de huurders te bieden. Het derde project dat we uitlichten is ‘Garantie betaalbaar wonen vereist transformatie’ van Woonkracht10.

Corporatie nieuwe stijl

Woonkracht10 is een corporatie die kiest voor een ‘nieuwe stijl’. De organisatie heeft duidelijke keuzes gemaakt. Ze gaan uit van de zelfredzaamheid van klanten, doen niet meer alles voor iedereen, beperken de huurverhoging, ontwikkelen een compleet nieuw klantconcept, blijven investeren in vernieuwing van vastgoed en verduurzaming (zonder meerkosten) en werken duurzaam met een slanke organisatie.

Zodoende garandeert Woonkracht10 huurders ook in de toekomst betaalbaar woongenot. Deze focus leidt tot een dienstverlening die beter aansluit bij de hedendaagse klant. Nagenoeg alle klantprocessen verlopen digitaal en dit niveau van digitalisering is uniek in de volkshuisvesting.

Transformatie naar nieuwe corporatie

Ben Meijering, bestuursvoorzitter van Woonkracht10 vertelt: “Wij zijn ervan overtuigd dat onze keuzes pas echt gegrond zijn voor klanten, als wij als corporatie volledig transformeren naar die nieuwe stijl. Omdat de veranderingen door eigen mensen zijn vormgegeven zorgde dit voor intern draagvlak en begrip voor niet populaire maatregelen zoals vele ontslagen en sluiting van onze vestigingen. We zijn er uiteindelijk met z’n allen in geslaagd om onze organisatie te transformeren naar een totaal nieuwe corporatie. Een corporatie die voldoende, goede betaalbare en duurzame woningen biedt voor díe mensen, waarvoor de markt geen oplossing biedt.”

Duurzame en slanke organisatie

Eind 2011 begon Woonkracht10 met de voorbereidingen om in stormachtige tijden, in zowel de economie als de volkshuisvesting, goed voorbereid te zijn op de toekomst. De gemaakte keuzes vereisten een transformatie van de gehele corporatie. Inmiddels draagt Woonkracht10 de ondubbelzinnige keuzes voor klanten intern en extern 100% uit. Dit ondanks de pijnlijke gevolgen. “Het gaat over wie we zijn, wat we doen en hoe we dat gaan doen. We zetten een bedrijf neer dat de keuzes voor de klant kan blijven waarmaken. Dit is het regelrechte gevolg van het transformatieproces naar een totaal nieuwe corporatie, waar zowel medewerkers, stakeholders als huurders hun bijdrage aan leverden”, aldus Meijering.

Stem mee!

Vindt u dat ‘Garantie betaalbaar wonen vereist transformatie’ kans moet maken op de Corporatie Award? Ga dan naar de website en breng voor 8 oktober uw stem uit! Op 9 oktober zullen 3 van de 5 projecten genomineerd worden voor de volgende ronde. Uiteindelijk wint het mooiste project op 4 december 2014 de Vanenburg Corporatie Award.

Lees ook

Space-S, “ik kan niet wachten tot het er staat!”
Woonideaal Rotterdammers wordt werkelijkheid met ‘Prachthuis’
Project Houbenstaete: van je huis een thuis maken
Samen slimmer en beter met Sequent modellen van de Alliantie

 

 


Naar het nieuwsoverzicht