WoningNet Jubileum
 

SPACE-S wint Vanenburg Corporatie Award 2014

Na een spannende finale tijdens het Vanenburg Eindejaardiner Woningcorporaties op 4 december, is project SPACE-S van Woonbedrijf uitgeroepen tot dé winnaar van de Corporatie Award 2014! Juryvoorzitter Prof. Marcel Veenswijk (hoogleraar Management van Cultuurverandering VU) overhandigde de Award.

“SPACE-S onderscheidt zich op drie punten”

In totaal maakten drie genomineerde projecten kans op de Award: Prachthuis van Woonbron, Project Houbenstaete van Tiwos en SPACE-S van Woonbedrijf. Alle drie de nominaties blinken uit in het centraal stellen van de doelgroep door in de organisatie en projecten hun huurders nadrukkelijk te betrekken. SPACE-S, de winnaar van de Vanenburg Corporatie Award 2014, onderscheidt zich op drie belangrijke punten: de frisse aanpak die is gekozen, community building is vanaf het prille begin van het project een krachtige drijver en het concept is breed gedragen door de ruim 400 toekomstige bewoners van SPACE-S. Bovendien heeft Woonbedrijf tot in de haarvaten het principe doorgevoerd om van ‘buiten naar binnen’ te denken en te doen”, aldus Marcel Veenswijk, juryvoorzitter, tijdens de bekendmaking van de winnaar.

Doelstelling Vanenburg Corporatie Award

De Vanenburg Corporatie Award heeft als doel om vooruitstrevende projecten en leerervaringen in de schijnwerpers te plaatsen die daadkrachtig en eigentijds bijdragen om goede en betaalbare huisvesting aan de doelgroep te bieden. Een belangrijk aspect van de Award is het bewerkstelligen van verbindingen tussen bestuurders en professionals op het gebied van wonen en leefbaarheid. Ook in 2015 zal het weer mogelijk zijn om mee te dingen naar deze positieve award voor corporaties.

 


Naar het nieuwsoverzicht