WoningNet Jubileum
 

Interactiever woningen zoeken met nieuwe website WoningNet

De corporaties van WERV hebben de samenwerking verlengd met drie jaar. Daarnaast gaan ze dit najaar werken met de nieuwe website van WoningNet.

De acht corporaties in het WERV-gebied werken sinds 2007 samen. Het totaalaanbod van de woningen staat al vermeld op de website Huiswaarts.nu. “De huidige website dateert van die tijd en de techniek is nu een stuk verder. We hebben gekozen voor de nieuwe website omdat we het voor onze woningzoekenden makkelijker willen maken in hun zoektocht naar een woning”, vertelt Dick van Doorn van de Veenendaalse Woningstichting. “Op de nieuwe website kunnen woningzoekenden straks ook hun wensen invullen. Op deze manier kunnen zij veel interactiever woningen zoeken.”

Maatwerk

Lex Janssen van De Woningstichting vult aan: “We maken gebruik van praktisch alle functionaliteiten die de programmatuur van WoningNet biedt. De kracht hierbij is dat iedere corporatie zelf kan beslissen welke onderdelen ze wil gebruiken en daarmee een eigen invulling kan geven aan haar bedrijfsvoering. Een aantal corporaties gaat bijvoorbeeld dagelijks woningen aanbieden en de andere corporaties behouden de wekelijkse cyclus. Kortom, maatwerk met één gezamenlijk woonruimteverdelingssysteem.”

WERV-corporaties

WERV is het regionaal stedelijk netwerk in het centrum van Nederland en bestaat uit de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal. Onder de WERV-corporaties vallen de Woningstichting, Idealis, Rhenense Woningstichting, SIB Woonservice, Veenendaalse Woningstichting, Patrimonium woonstichting, Stichting Woningcorporatie Plicht Getrouw en Woonstede. De corporaties hebben 25.500 verhuurbare eenheden en circa 29.300 woningzoekenden.

Naar het nieuwsoverzicht