WoningNet Jubileum
 

Alliantie helpt starters op de koopwoningmarkt

Voor starters op de woningmarkt is het vaak een grote stap om een woning te kopen. Je moet veel regelen, en het is maar de vraag of je een betaalbare woning kunt vinden. Om starters te helpen, organiseert woningcorporatie De Alliantie Starterscafé’s. WoningNet hielp om starters te informeren over de starterscafe's.

Antwoord op belangrijkste vragen

Starterscafe Ben op zoekHet Starterscafé is een ideaal moment voor woningzoekenden om zich te oriënteren op het kopen van een (eerste) huis. Op het Starterscafé krijgen woningzoekenden beeld van het totale koopproces. Het Starterscafé geeft antwoord op de belangrijkste vragen: hoeveel geld kan ik lenen? Wat doet de notaris? Kom ik in aanmerking voor een starterslening? Welk woningaanbod past bij mijn woonwensen?

Starterscafe voorziet in behoefte

Jolanda Niessen, senior medewerker commercieel vastgoed van de Alliantie, merkt dat er veel behoefte is aan gedegen advies over het kopen van een huis. “Woningzoekenden, met name starters, weten vaak onvoldoende wat er bij het kopen van een huis komt kijken. Zij realiseren zich niet dat kopen vaak een goed alternatief is voor huren. Koopwoningen hebben vaak lage woonlasten en kopers bouwen eigen vermogen op. Er is gebrek aan goede voorlichting en wij vullen dat gat op met het Starterscafé.”

Niessen vertelt: “de Starterscafé ‘s hebben echt voorzien in een behoefte. In deze huidige onzekere markt is het vaak onduidelijk wat er wel en niet kan. We bieden nu veel informatie op één plek aan. Zo maak je veel in één keer duidelijk en dat kunnen starters echt waarderen.'

Samenwerking met WoningNet

WoningNet heeft in opdracht van de Alliantie bij hen ingeschreven woningzoekenden die mogelijk belangstelling hebben om de stap te zetten naar een koopwoning geïnformeerd over  de starterscafé’s. Dit heeft er mede aan bijgedragen dat de eerste Starterscafé‘s goed bezocht zijn.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten van de Alliantie om starters te helpen eens op Benopzoek.nl


Naar het nieuwsoverzicht