WoningNet Jubileum
 

Onderzoek naar schaarste en betaalbaarheid geeft meer inzicht

Hoe betaalbaar is ons woningaanbod en wat kunnen we doen om dit te verbeteren? Zijn (sociale) huurwoningen in onze gemeente zo schaars dat sturen nodig is, en mag dat binnen de nieuwe huisvestingswet? Voor goede, door onderzoek onderbouwde antwoorden op dit soort vragen, kunt u nu terecht bij WoningNet en RIGO. Beide partijen werken namelijk samen in twee onderzoekslijnen: ‘Onderzoek naar betaalbaar verhuren’ en ‘Onderzoek naar schaarste’.

Betaalbaar verhuren
Hoe houden we ons woningaanbod betaalbaar voor woningzoekenden? Dit is een actuele vraag voor veel woningcorporaties. Het onderzoek naar betaalbaar verhuren kan inzichtelijk maken in hoeverre u de betaalbaarheid in uw werkgebied kunt verbeteren door toewijzingscriteria te veranderen. Ook laten wij zien welke wijzigingen het beste resultaat opleveren. Vanwege de nieuwe Huisvestingswet is dit hét moment om dit soort wijzigingen door te voeren.

Download meer informatie over 'Onderzoek naar betaalbaar verhuren'.


Is er sprake van schaarste?  

Alleen als huurwoningen schaars zijn, mogen gemeenten sturen in de woonruimteverdeling. De nieuwe Huisvestingswet heeft geen uniforme definitie van schaarste, maar stelt daarvoor wel een goede onderbouwing verplicht. Wanneer u wilt weten of het vanwege schaarste mogelijk is om te sturen in de woonruimteverdeling, kunnen wij het gehele proces van A tot Z voor u begeleiden. Op basis van onze ervaring met onderzoek op het gebied van de woningmarkt en woonruimteverdeling, adviseren wij u over de indicatoren die daarvoor kunnen worden gebruikt en welke het meest geschikt zijn. Ook de analyse van de gegevens verzorgen wij voor u. Het resultaat is een heldere rapportage die u kunt inzetten om uw keuzes te onderbouwen.

Download meer informatie over 'Onderzoek naar schaarste op de woningmarkt'.

Meer weten?
Met onze jarenlange kennis en ervaring kunnen wij cijfers en trends helder voor u in beeld brengen. Bovendien adviseren wij u over de te nemen maatregelen. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Steven Diemel

 


Naar het nieuwsoverzicht