WoningNet Jubileum
 

Woningzoekenden zeer tevreden over KCC dienstverlening

Omdat WoningNet de kwaliteit van haar dienstverlening zeer belangrijk vindt, voeren wij regelmatig onderzoek uit om dit te toetsen. Eind 2014 hebben wij een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de dienstverlening van ons Klantcontactcentrum (KCC). Dit onderzoek is gehouden onder woningzoekenden die het KCC per telefoon en per e-mail hebben benaderd.

KCC dienstverlening wordt zeer gewaardeerd onder woningzoekenden

Het KCC scoort een 8,3 voor de algehele dienstverlening. Woningzoekenden waarderen de snelheid van het opnemen van de telefoon en het beantwoorden van de mail met een 8,4. De duidelijkheid van het antwoord geven zij een 8,5. Het hoogste cijfer dat woningzoekenden het KCC geven is een 8,9 voor vriendelijkheid.

 

Meerderheid van de woningzoekenden krijgen meteen antwoord op hun vraag

Ruim 83% van alle woningzoekenden die contact opnemen met het KCC krijgen bij het eerste contact een passend antwoord op hun vraag. 97% van de woningzoekenden geeft aan dat de KCC medewerker hun vraag meteen heeft begrepen.

Over het KCC

Het Klantcontactcentrum van WoningNet neemt u veel werk uit handen, zodat u zich met een gerust hart op uw kerntaken kunt concentreren. Wanneer u het gehele onderzoeksrapport wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met uw regiomanager. Wilt u meer informatie over het KCC? Download dan onze brochure of bekijk onderstaande video voor een impressie. 

 


Naar het nieuwsoverzicht