WoningNet Jubileum
 

Genomineerden Vanenburg Corporatie Award bekend

Als partner van het Vanenburg Bestuurdersoverleg, heeft WoningNet de afgelopen weken de 5 geselecteerde projecten die kans maken op de Vanenburg Corporatie Award in de spotlights gezet. De Corporatie Award is een prijs voor innovatieve verander- en samenwerkingsinitiatieven die helpen om goede en betaalbare huisvesting aan de huurders te bieden. Na een spannende Meet & Greet sessie met de jury, zijn 3 van de 5 projecten op 9 oktober genomineerd. Zij zullen op 4 december tijdens het Vanenburg Eindejaardiner Woningcorporaties gaan strijden om de Vanenburg Corporatie Award 2014.
 

Georganiseerd 'door en voor' de huurder

De 3 genomineerde projecten zijn Prachthuis van Woonbron, Project Houbenstaete van Tiwos en SPACE-S van Woonbedrijf. Marcel Veenswijk, hoogleraar Management van Cultuurverandering aan de VU en juryvoorzitter vertelt: “De jury was nagenoeg unaniem tijdens het beraad over de te nomineren projecten voor de Vanenburg Corporatie Award 2014. Deze projecten onderscheiden zich doordat ze zijn ontstaan vanuit de vraag van de doelgroep van woningcorporaties en ook worden georganiseerd ‘door en voor’ de huurder. Het project Prachthuis realiseert ruime eengezinswoningen met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens. Project Houbenstaete omvat de ontwikkeling van een complex van sociale huurwoningen met de toekomstige huurder als mede-opdrachtgever en SPACE-S vertaalt klantwensen naar concrete plannen voor samen leven, bouwen en beheren".

Stem mee!

Welke van de 3 genomineerde projecten draagt volgens u het sterkst bij aan goede en betaalbare huisvesting voor de doelgroep? Wie verdient volgens u de Vanenburg Corporatie Award 2014? Ga naar de website en breng voor 4 december uw stem uit!

 


Naar het nieuwsoverzicht