WoningNet Jubileum
 

Barneveld kiest voor regionale woonruimtebemiddeling

Woningstichting BarneveldBarneveld begint het nieuwe jaar goed: vanaf heden biedt Woningstichting Barneveld haar huurwoningen aan op huiswaarts.nu, de website van regio WERV. Met de aansluiting bij dit interstedelijk netwerk kiezen zij voor regionale woonruimtebemiddeling.

De aansluiting op een bestaande woningmarkt is in meerdere opzichten voordelig. Zo is het met het nieuwe systeem beter mogelijk marktgegevens te genereren. Hiermee kan de woningstichting de bewegingen op de huurwoningenmarkt nauwkeuriger monitoren en dus haar aanbod zorgvuldiger afstemmen op de vraag. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van bestaande programmatuur zoals het digitaal aanbiedingsproces en de digitale woningkrant. Dit zijn twee kostenbesparende en efficiënte programma’s waar zowel de woningstichting als de woningzoekenden veel profijt van hebben.

Voordelen Woningzoekenden

De hoofdreden van Woningstichting Barneveld om voor het woonruimte-verdeelsysteem van WoningNet te kiezen is om haar woningzoekenden nog beter van dienst zijn. Woningzoekenden kunnen op huiswaarts.nu eenvoudig zelf hun gegevens bijhouden en wijzigen. De website is zeer uitgebreid en geeft veel informatie over passend woningaanbod en slaagkans. Ook kunnen woningzoekenden ervoor kiezen om wekelijks het woningaanbod op maat via de mail te ontvangen.

Inschrijftijd wordt criterium

De belangrijkste verandering is de overgang naar een eenduidig criterium voor toewijzing. Voorheen hoefden alleen starters zich in te schrijven en was woonduur het criterium dat de volgorde voor doorstromers bepaalde. Met de overgang naar huiswaarts.nu wijst Woningstichting Barneveld al haar sociale huurwoningen voortaan toe op basis van inschrijftijd.

Om de overgang naar de nieuwe situatie te vergemakkelijken, blijft het woningaanbod van Woningstichting Barneveld voorlopig ook op de eigen website www.wstg-barneveld.nl zichtbaar.

Naar het nieuwsoverzicht