WoningNet Jubileum
 

Samen slimmer en beter met Sequent modellen van de Alliantie

Als partner van het Vanenburg Bestuurdersoverleg, zet WoningNet de komende weken de 5 genomineerde projecten voor de Vanenburg Corporatie Award 2014 in de spotlights. De Corporatie Award is een prijs voor innovatieve verander- en samenwerkingsinitiatieven die helpen om goede en betaalbare huisvesting aan de huurders te bieden. Het vierde project dat we uitlichten zijn de ‘Sequent modellen’ van de Alliantie.

Van vechtersmentaliteit naar samenwerkingsmentaliteit

De Alliantie had een vrij traditionele aanpak bij onderhoud, renovatie en bouw. Er werd vooral op de laagste prijs aanbesteed en de relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemers werd gekenmerkt door een vechtersmentaliteit. De Alliantie realiseerde zich dit niet leidt tot optimale ketensamenwerking en ging om dit te verbeteren werken met zogenoemde Sequent modellen. In deze modellen is de inrichting van processen en samenwerkingsvormen met externe partijen van groot belang. De alliantie zet de modellen in bij planmatig gevelonderhoud, verduurzaming van vastgoed en niet planbaar onderhoud. De samenwerkingsmentaliteit is bij alle modellen hetzelfde, evenals de globale procesopzet. De details binnen de modellen verschillen.

Samen slimmer, samen beter

E- Sequent is een voorbeeld van één van de Sequent modellen die de Alliantie heeft ontwikkeld. Onder het motto “samen slimmer, samen beter” werkt de corporatie samen met bouwers om woningen op een efficiënte manier energiezuiniger en duurzamer te maken. In het nieuwe model wordt gewerkt met vaste teams en een continue productiestroom in ‘treintjes’, waardoor ook de productiviteit stijgt.  Het mes snijdt hierdoor aan vele kanten: de bouwers hebben meer zekerheid op lange termijn, opgedane ervaring blijft behouden, en wordt gebruikt om toekomstige projecten opnieuw te verbeteren. Ook levert de ketensamenwerking een blijvende besparing op van 20%. Dit  wordt bereikt door diverse innovaties die de gezamenlijke kosten die corporatie en bouwers voorheen maakten te verminderen: aan- en afloopkosten, overheadkosten en bijkomende (advies)kosten worden teruggebracht door betere samenwerking, vroege en gestandaardiseerde projectopnamen en door doublures in het werkproces te voorkomen.

Bekijk dit filmpje om te zien hoe de Alliantie E- Sequent inzet.

Toekomstbestendige corporatie

Nicole van Wijk, Directeur Onderhoud en Renovatie van de Alliantie vertelt: “Door de echte vraag van onze bewoner met Sequent te vertalen naar goede projecten en concrete oplossingen, staat de Alliantie ‘Dichtbij Huis’. Hier zijn wij trots op en we vinden dat een toekomstbestendige corporatie zo moet werken. Dit dragen wij graag uit en daarom doen wij mee aan de verkiezing van de Corporatie Award 2014.”

Stem mee!

Vindt u dat het project van de Alliantie kans moet maken op de Corporatie Award? Ga dan naar de website en breng voor 8 oktober uw stem uit! Op 9 oktober zullen 3 van de 5 projecten genomineerd worden voor de volgende ronde. Uiteindelijk wint het mooiste project op 4 december 2014 de Vanenburg Corporatie Award.

Lees ook

Space-S, “ik kan niet wachten tot het er staat!”
Woonideaal Rotterdammers wordt werkelijkheid met ‘Prachthuis’
Woonkracht10: een corporatie die kiest voor een 'nieuwe stijl'
Project Houbenstaete: van je huis een thuis maken

 


Naar het nieuwsoverzicht