WoningNet Jubileum
 

Alblasserwaard-Vijfheerenlanden sluit zich aan bij WoningNet

 “We zochten naar een oplossing waarbij woningzoekenden zich maar eenmalig hoeven in te schrijven voor alle gemeentes in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden”, vertelt Bas Slagmolen van Stichting Poort6. “WoningNet kwam als beste uit de bus met de meest gebruiksvriendelijke website.”

Op 11 september werd het contract getekend met 17 directeuren dat de samenwerking tussen WoningNet en een compleet nieuw samenwerkingsverband van corporaties officieel maakte . “Er was nog geen samenwerking tussen de regio’s Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Rivierenland, Land van Heusden en Altena en Bommelerwaard”, vervolgt Slagmolen. “Alle corporaties van de vier regio’s gaan werken met hetzelfde woonruimtebemiddelingssysteem. We hebben een win-win situatie. De samenwerking zorgt er voor dat we onze woningzoekenden goed kunnen faciliteren. En de corporaties kunnen efficiënter werken. “

Geografisch aansluiten

De corporaties gaan werken met fleximatch, de bijbehorende website, nieuwbouw- en signaleringsmodule en ze gaan gebruik maken van de managementinformatie uit de Woonmonitor. Daarnaast krijgen ze inzicht in woonwensen van mensen doordat zij de Wooncheck gaan gebruiken. Justus Temme, directeur WoningNet: “Regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is een nieuwe klant. We zagen mogelijkheden voor hen om geografisch aan te sluiten op de omliggende regio’s die al klant zijn van Woningnet. Het contact was dus snel gelegd.” In totaal werken straks 17 corporaties samen die als doel hebben de woningmarkt zo transparant mogelijk te maken.

Over de samenwerking

Onder de samenwerkende regio’s vallen Stichting Poort6, Stichting Goed Wonen Zederik, Stichting KleurrijkWonen, Omnivera Woningstichting, Woningbouwstichting Lek en Waard Wonen, Woningbouwvereniging Nieuw Lekkerland, Woningbouwvereniging Beter Wonen Streefkerk, Woonlinie, Woonstichting Land van Altena, Woonservice Meander, Woningstichting Standvast Wonen, Stichting Woningbeheer Betuwe, Stichting Christelijke Woningcorporatie, Stichting Volkshuisvesting Tiel, De Kernen, Woningstichting Maasdriel en Tablis Wonen. Het woningbezit is in totaal 50.425 verhuurbare eenheden en er zijn circa 62.000 woningzoekenden.

Naar het nieuwsoverzicht