WoningNet Jubileum
 

het laatste nieuws van WoningNet

Praktijkbijeenkomst Passend toewijzen: “werk aan de winkel voor corporaties”

Afgelopen dinsdag vond de Praktijkbijeenkomst Passend toewijzen plaats in Hilversum. Onder leiding van Ruud Houwers (WoningNet), Sjoerd Zeelenberg en Steven Kromhout (RIGO), analyseerden deelnemers het gevolg van de nieuwe passendheidsnorm voor woningcorporaties: hoe kunnen we samen de juiste stappen zetten om passend toewijzen te implementeren in de woonruimteverdeling?

Keuzes maken moet

Tijdens de bijeenkomst kwamen we erachter dat veel corporaties worstelen met lastige dilemma’s als het gaat om de invoering van passend toewijzen. De bijeenkomst was duidelijk een ‘wake up call’ voor corporaties om aan de slag te gaan. Het is tijd om een keuze te maken uit de verschillende oplossingen die er zijn; van het invoeren van een huurinkomentabel tot een forse aanpassing van het huurbeleid.

Sheranie Oosterwijk van woningcorporatie Nijestee vertelt: “Ik vond het een nuttige bijeenkomst en het was voor mij verfrissend om alle ontwikkelingen met betrekking tot passend toewijzen nog eens op een rij te horen. Deze bijeenkomst gaf ons nieuwe inzichten, maar bevestigde vooral dat wij als corporatie snappen aan welke knoppen we kunnen draaien. We wijzen nu 80% van onze woningen passend toe, maar er is nog wel werk aan de winkel.” 

Lees meer

meer nieuws